آنودایزینگ آلومینیوم

آندایزینگ فرآیند تبدیلی الکتروشیمیائی میباشد که منجربه تشکیل فیلم اکسیدی بر روی آلومینیوم در یک محلول الکتروشیمیائی می‌شود. مکانیزم فرآیند آنودایزینگ دیفوزیون میباشد که در آن قطعات آلومینیوم به آند متصل شده و جریان بین آنها و کاتد که میتواند استیل، سرب، تیتانیم و حتی آلیاژ آلومینیوم باشد میگذرد.

 مطابق استاندارد MIL-8625  آنودایز به سه نوع طبقه بندی میشود :

  • نوع یک آنودایزینگ اسید کرومیک TYPE I
  •  نوع دوم آندایزینگ اسید سولفوریک TYPE II
  • نوع سوم هارد آنودایزینگ یا آنودایز سخت TYPE III

البته انواع مختلفی محلول از جمله آنودایزینگ اسید فسفریک و اسید بوریک و آنودایزینگ مخلوط اسیدی و نیز آنودایزینگ تیتانیم و منیزیم نیز وجود دارد که بسته به نوع و خواص آنها مورد استفاده قرار میگیرند .

پوشش آنودایز دارای ساختاری متخلخل و بشکل هگزاکونال با حفره ای در مرکز میباشد که از سطح آلومینیوم بطرف بیرون رشد مینمایدو به همین واسطه قابلیت جذب رنگهای آلی و معدنی را دارد.

 پوشش آنودایزینگ عایق جریان برق است که سطح مقاومتی ولتاژی آن بستگی به ضخامت پوشش و نوع آلیاژ دارد پوشش آنودایزینگ باعث افزایش مقاومت به خوردگی آلومینیوم میشود که در نوع هارد انودایزینگ و نیز آنودایزینگ کرومیکی  مقاومت در برابر خوردگی بیشتر خواهد بود بهبود خواص ظاهری آلومینیوم از طریق آنودایزینگ باعث استفاده در نما و قطعات تزئینی میشود از طرفی با اجرا آنودایزینگ سخت با ضخامت بالا مقاومت سایشی و سختی سطحی آلومینیوم افزایش می یابد که از این خاصیت در جاهائی که سایش مهم است استفاده میشود انجام هارد آنودایز برای ظروف بهداشتی نیز از خاصیت مقاومت حرارتی و سایشی آنودایزینگ استفاده میکند لازم به ذکر است به خاطر ساختار متخلل پوشش آنودایزینگ (قبل از اجرا سیل) از آن به عنوان زیر پوشش رنگ نیز میتوان استفاده کرد .

مراجع استاندارد پیشنهادی بشرح ذیل میباشند :

MIL 8625
AMS 2471
ASTM B 580

Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*